Dutch Nordic Team, afdeling skispringen

Het Dutch Nordic Team is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging

FIS

Welkom op de officiele Dutch Nordic Team website

Even voorstellen… Het Dutch Nordic Skijumping Team

 

Het Dutch Nordic skijumping team (DNST) is een vereniging die tot doel heeft om jong Nederlands talent op te leiden tot succesvol skispring(st)er. De vereniging is aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging (NskiV). Binnen de vereniging zijn een aantal mensen al jaren met veel enthousiasme actief om onder andere kennismakingsdagen, talentendagen en clinics te organiseren. Dit alles om de skispringsport onder de aandacht te brengen van meer sporters.

De thuisbasis van de vereniging is het Noords Centrum in Bergschenhoek, dat wij delen met langlaufers en biatleten. Binnen onze vereniging zijn sporters actief op verschillende niveaus. Van beginners tot internationale sporters. De jongste springertjes kunnen in Bergschenhoek de eerste technieken leren via de imitatietraining, waarbij een aanloop en sprong wordt geïmiteerd op een rolplank met zeer lage snelheid. Indien dit goed verloopt kunnen de springers in spé kennismaken met “het echte werk”.

Pierre Hartman en Oldrik van der Aalst imitatie op de rollenplank.
Pierre Hartman en Oldrik van der Aalst imitatie op de rollenplank.

Omdat er in Nederland geen schansen zijn reizen wij regelmatig naar het buitenland. “Onze thuisbasis in het buitenland” zoals wij het noemen is Meinerzhagen, op 1,5 uur rijden van Arnhem. Dit is een zogenaamde mattenschans waar zonder sneeuw gesprongen kan worden. Hier zijn wij regelmatig een weekeind met de leden om te trainen op echte schansen. En er zijn er hier drie, waarvan de kleinste een echte beginnerschans is. Maar ook verder gelegen schansen en de sneeuwschansen bezoeken wij regelmatig. Dit alles uiteraard onder begeleiding van onze trainers (zelf oud-skispringers), die nauw samenwerken hebben met de twee bondstrainers van de NskiV.

Verschillende springers van onze vereniging trainen inmiddels in de selectie en bij de talentherkenning/beloften van de NskiV. Enkele van hen hebben de status van internationale sporter, of de beloftestatus en vertegenwoordigen Nederland bij de FIS-wedstrijden door heel Europa, met prima resultaten.

Sinds kort bezoekt één van onze toppers het ski-internaat in Stams (A), en is dus geselecteerd voor het meest prestigieuze ski-internaat ter wereld !

 
© 2010 Dutch Nordic Team | Contact | NSkiV | FIS | Disclaimer |
Email webmaster